Juhlavuoden ilmaisopastukset

9.5.2024

Toukokuussa 60 vuotta sitten seitsemän innokasta opasta astui täyteen linja-autoon ensimmäiseen tulikokeeseensa. Porvoon Opaskerho oli juuri rekisteröity ja bussilastillinen kuntapäättäjiä, matkailun yhteistyötahoja ja lehdistöä oli kutsuttu näytöskierrokselle. Matka kulki ympäri kaupunkia ja silloista maalaiskuntaa oppaiden kertoessa kukin vuorollaan tarinaa ja tietoa omalla persoonallisella otteella.

Vuosikymmenet ovat vierähtäneet, yhdistyksen nimikin on muuttunut - Porvoon Matkailuoppaat ry - Borgå Turistguider rf - mutta ydin on yhä sama. Oppaat odottavat aina innolla niin porvoolaisia kuin muualta tulleita kierroksille kuulemaan, mitä kaikkea kaupunkimme tuhansien tarinoiden aarrearkusta löytyy.

Juhlistamme 60-vuotista taivalta sunnuntaina 19.5.2024 esittelemällä upeaa kaupunkiamme teemakierroksilla, joita olemme vuosien varrella ideoineet ja joille toivotamme kaikki tervetulleiksi. Nämä opastetut kävelykierrokset kestävät noin tunnin, ne ovat ilmaisia eivätkä edellytä ennakkoilmoittautumista.

Juhlavuoden opastukset 19.5.2024

Klo 14.00 Näsinmäen tarinoita, lähtö Hautausmaan vanhan puolen portilta (sankarihautojen luona)

Klo 15.00 Vanha Porvoo, lähtö hotelli Runon kulmalta (Rihkamakatu/Välikatu)

Klo 17.00 Arkkitehtuurikierros, lähtö hotelli Runon kulmalta (Rihkamakatu/Välikatu)

Klo 17.00 Taiteilijoiden Porvoo, lähtö hotelli Runon kulmalta (Rihkamakatu/Välikatu)

Klo 18.00 Kvinnoöden (Naiskohtaloita) ruotsinkielinen kierros, lähtö hotelli Runon kulmalta (Rihkamakatu/Välikatu)

Tutustu myös kesän kävelykierroksiimme

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram